• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Onze Boemboes
    • Boemboe Rendang
    • Boemboe Ajam Oma
    • Boemboe Goreng
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Onze Oma Dée

Ze heette Erna Dagmar Teijl, leefde van 1907 tot 1988 en was een held.

Haar veel te grote gezin van negen kinderen en vijf stiefkinderen loodste ze door zware jaren met Jappenkampen, Indonesische onafhankelijkheid en de reis, aankomst en nieuwe leven in Nederland. Het was een statige Indische vrouw, die in de moeilijke jaren van de Indonesische onafhankelijkheid de rots in de branding was voor de hele familie.

Als ze de hele dag in de keuken had gestaan, ging ze het liefst even in de woonkamer zitten om stilletjes naar al die familieleden te kijken die genoten van haar lekkere eten. Dat was háár moment.” Voor de kleinkinderen was ze vooral de Oma die bij verjaardagen of andere familiebijeenkomsten altijd in de keuken stond, omdat er zo’n dag nu eenmaal heel veel monden moesten worden gevoed.

Haar kookkunsten waren indrukwekkend. Ze kon ook met weinig middelen de lekkerste maaltijden maken. Haar onbetwiste specialiteiten waren haar frekadel pán, babi ketjap, sambals en sateh-saus. De laatste is jarenlang zelfs door één van de eerste Indische restaurants in Den Haag afgenomen. Dat was een bijverdienste die Oma goed kon gebruiken.

Oma Dée staat voor respect, gastvrijheid, hulpvaardigheid, familie en: lekker en gezellig eten.

Jouw vrienden en familie laten genieten van Oma’s sambal? Bestel hier!

 

 

 

 

Save

Save

Copyright © 2025 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in