• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Sambal Kencur

Sambal Kencur wordt gemaakt met Kencur (bitterwortel) , Karl’s pepermix en een reeks specifieke kruiden.

De Kencurwortel is verwand aan de gemberfamilie en wordt vrijwel alleen in Indonesië en Maleisië gebruikt. In China ook wel, maar alleen in gedroogde vorm. Als verse wortel geeft Kencur een typische smaak aan bijvoorbeeld soep of een stoofgerecht. De smaak is sterk, dus dosering is belangrijk. Als je dit potje Oma Dée openmaakt, komt die specifieke geur je al tegemoet.

Note van Sambal Chef Karl: “Kencur heeft een erg doordringende smaak. Koken met dit soort ingrediënten is altijd extra spannend, omdat de balans tussen ‘wow wat lekker’ en ‘huh? Wat is dit voor smaak’ best gevoelig is.
Dit is echt een smaak die je eerst op een toastje moet proberen of bij droge rijst. Dan proef je de volle smaak en je weet meteen waar je het wel en niet bij wilt eten. Maar marineer gerust ook wat kip met deze sambal en wok er daarna op los”.
Ook voor deze sambal geldt dat je het beste na gebruik de sambal terug duwt in de pot en de binnenkant van de dop checkt op condens. Condens ontstaat zodra je de pot uit de koelkast haalt en op tafel zet.

Benieuwd naar deze smaak? Bestel hier!

Save

Copyright © 2023 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in