Oma heeft eindelijk een Oelek… met een bijzonder duurzaam tintje!
Kleinzoons Karl en Peter deden met veel plezier (pre-corona) het hele jaar door proeverijen in het land. Daar krijgen ze direct waardevolle reacties van liefhebbers. Een veelgehoorde vraag: hebben jullie geen Oelek? Sambal Chef Karl is eindelijk gezwicht en heeft deze milde en recht-toe-recht-aan populaire sambalvariant op z’n Oma’s ontwikkeld, met een heel eigentijds tintje: Oma helpt met deze Oelek verspilling tegengaan, want met onze telers is afgesproken dat wij de ‘kneusjes’ onde de pepers – die niet ‘mooi’ genoeg zijn om in de winkels te liggen, maar nog steeds super van kwaliteit – gebruiken voor Oma’s Oelek!
Vandaar de eerste ‘No Waste Sambal’ op de markt, en dan nog eens vers gemaakt ook! Nadat de Oelek was ontwikkeld, proberen ze ook zoveel mogelijk reststroompepers te gebruiken bij de andere smaken.
De liefhebbers zullen echt wel de typische grove structuur van Oma’s sambals herkennen, en omdat alles weer vers is, ruikt hij ook nog eens heeeeerlijk! Een alleskunner voor beginners én echte kookliefhebbers.