• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Sambal Dayak

Sambal Dayak wordt gemaakt met gemberwortel, de niet zo geheime pepermix van chef Karl en een boel andere kruiden.

Laten we maar met de deur in huis vallen: de Dayaks waren koppensnellers op Borneo en dit is dan ook geen sambal voor ‘beginners’. Kleinzoon Peter heeft zelfs een achter-achter-oma die tot de Dayaks behoorde. Oppassen dus :).
Dit is een ‘signature’ sambal van Oma; enig in zijn soort. De rijk toegevoegde gember en overvloed aan scherpere pepers maakt deze Oma Dée variant extra pittig, maar zeker niet minder smaakvol, ook door de toevoeging van sereh.

Note van Sambal Chef Karl: “Laat ik nu eens niet bescheiden zijn: ik ben supertrots op deze sambal. Onze Oma had vroeger een sambal die ze geen naam wilde geven en ze wilde ook niet zeggen wat erin zet. Alleen dat hij extra heet was.
Niemand in de familie heeft het recept ooit geweten. Dat was voor mij reden om ook zelf een sambal te creëren. Hij moest iets heter zijn dan de andere smaken, en ook nog eens met een duidelijk verschillende smaak.
De scherpe pepers die ik hiervoor heb uitgekozen en de gember, ‘maken’ deze sambal, afgerond door de limoentjes.
Toen neef Peter hem proefde zij hij: “Karl, dit is je eerste zelf gecreëerde sambal! De kop is eraf!’ De naam Dayak was toen logisch.’ 🙂

Ook voor deze sambal geldt dat je het beste na gebruik de sambal terug duwt in de pot en de binnenkant van de dop checkt op condens. Condens ontstaat zodra je de pot uit de koelkast haalt en op tafel zet.

Benieuwd naar deze smaak? Bestel hier!

Copyright © 2023 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in