Kleinzoon Karl Dahler kookt al vol passie sinds zijn zestiende. Hij een ‘Pietjes Precies’, een kwaliteit die hem in zijn voormalige werk als offshore-duiker en later als website ontwerper en goed uitkwam.
Ook als Sambal Chef van Oma Dée streeft Karl naar perfectie, iedere kooksessie weer.
Een paar vragen aan de Sambal Chef:
Wat is je belangrijkste advies voor mensen die Oma Dée proberen?
“Eet onze sambal eerst bij een gerecht dat een neutrale smaak heeft. Bij witte rijst, op een toastje of stokbrood, bij pasta. Dan proef je de smaak het best en kun je inschatten waar de sambal voor jouw persoonlijke smaak het beste bij past. Smaak is zó persoonlijk!”
En het tweede advies?
“Dat is makkelijk: probeer zo veel mogelijk smaken! We hebben ruim een jaar gewerkt aan het vervolmaken van de smaken en ze zijn dan ook echt heel verschillend. De meeste mensen zullen dat niet van sambals verwachten. Wat ik de mooiste momenten vind bij proefsessies, is als iemand voor het eerst Oma Dée probeert en meteen na de eerste hap verrast zegt ‘Wow! Dat is lekker zeg! Is dit echt sambal?”
Je hebt 10 smaken ontwikkeld. Ben je nu klaar?
“Nee zeg! Tijdens het ontwikkelen van een smaak probeer ik allerlei verschillende combinaties uit. Het gebeurt regelmatig dat ik verrast wordt door een resultaat, maar dat ik het niet kan gebruiken voor de smaak waar ik mee bezig ben. Dan schrijf ik het op, zodat ik het later misschien kan gebruiken voor een nieuwe smaak.”