• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Onze Boemboes
    • Boemboe Rendang
    • Boemboe Ajam Oma
    • Boemboe Goreng
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Kleinzoon Karl

Kleinzoon Karl Dahler kookt al vol passie sinds zijn zestiende. Hij een  ‘Pietjes Precies’, een kwaliteit die hem in zijn voormalige werk als offshore-duiker en later als website ontwerper en goed uitkwam.

Ook als Sambal Chef van Oma Dée streeft Karl naar perfectie, iedere kooksessie weer.

Een paar vragen aan de Sambal Chef:

Wat is je belangrijkste advies voor mensen die Oma Dée proberen?

“Eet onze sambal eerst bij een gerecht dat een neutrale smaak heeft. Bij witte rijst, op een toastje of stokbrood, bij pasta. Dan proef je de smaak het best en kun je inschatten waar de sambal voor jouw persoonlijke smaak het beste bij past. Smaak is zó persoonlijk!”

En het tweede advies?

“Dat is makkelijk: probeer zo veel mogelijk smaken! We hebben ruim een jaar gewerkt aan het vervolmaken van de smaken en ze zijn dan ook echt heel verschillend. De meeste mensen zullen dat niet van sambals verwachten. Wat ik de mooiste momenten vind bij proefsessies, is als iemand voor het eerst Oma Dée probeert en meteen na de eerste hap verrast zegt ‘Wow! Dat is lekker zeg! Is dit echt sambal?”

Je hebt 10 smaken ontwikkeld. Ben je nu klaar?

“Nee zeg! Tijdens het ontwikkelen van een smaak probeer ik allerlei verschillende combinaties uit. Het gebeurt regelmatig dat ik verrast wordt door een resultaat, maar dat ik het niet kan gebruiken voor de smaak waar ik mee bezig ben. Dan schrijf ik het op, zodat ik het later misschien kan gebruiken voor een nieuwe smaak.”  

Copyright © 2025 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in