• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Onze Boemboes
    • Boemboe Rendang
    • Boemboe Ajam Oma
    • Boemboe Goreng
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Hete Badjak

Oma’s Hete Badjak is – zoals het een echte Badjak betaamt – zoeter dan de andere smaken. Dat maakt hem populair, maar Chef Karl heeft er zijn eigen draai aan gegeven door een scherpe versie badjak te maken, Oma style.

Met de komst van de Indische keuken naar Nederland, werd Badjak al snel een bekende smaakmaker op de keukentafel. De toegevoegde rietsuikers hadden hem al populair gemaakt bij vroegere handelsschepen, omdat de Badjak lang goed bleef.

Eetidee:
een klein schepje door de rauwe andijviestampot zal je verrassen! Verwen ook je gehaktbal recept  met een schepje hete badjak, dat wordt een bal met een byte!!

Note van Chef Karl: “Vooral mensen die vaak Badjak eten, zullen die van Oma Dée kunnen waarderen.
De verse ingrediënten maken er een compleet andere eet-sensatie van en ik heb hem bovendien nóg verrassender gemaakt.
Oma’s Hete Badjak heeft een onderscheidende licht zoete geur. Dit komt door de pepers die gebruikt zijn als “heetmaker”; de habanero en carolina reaper.
Ook voor deze sambal geldt dat je het beste na gebruik de sambal terug duwt in de pot en de binnenkant van de dop checkt op condens. Condens ontstaat zodra je de pot uit de koelkast haalt en op tafel zet.

Copyright © 2025 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in