• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Onze Boemboes
    • Boemboe Rendang
    • Boemboe Ajam Oma
    • Boemboe Goreng
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Sambal Chef Karl

Welkom in de keuken van Kleinzoon Karl Dahler. Maak niets vies, want Karl is een Pietje Precies. Toen hij met zijn neef Peter Gersen besloot om sambals te gaan maken die minstens zo goed waren als die van hun Oma Dée vroeger, heeft hij stad, land en natuurlijk het internet afgezocht om zo goed mogelijk te achterhalen wat en hoe Oma eigenlijk kookte. Familie en kennissen hadden gelukkig waardevolle informatie.

Daarna heeft Karl bijna twee jaar lang geëxperimenteerd met de receptuur van de basis-sambal van Oma, op zoek naar de kwaliteit van oude smaken, én naar mogelijkheden voor nieuwe varianten. Proefpanels leverden test na test eerlijke reacties op, die direct in het ontwikkelproces werden meegnomen. Totdat er 8 smaken waren, waar Karl, uitgegroeid tot een echte Sambal Chef, tevreden over was. Stuk voor stuk origineel van smaak en textuur.

Maar zoals gezegd, deze Sambal Chef is een Pietje Precies en is dus nooit helemáál tevreden. In zijn – door hemzelf ingerichte – keuken in de Lier blijft hij dan ook bezig de smaken nóg beter te maken.

De meest gehoorde kreet in Karls keuken: ‘Potver. Hij is bíjna goed!’

Dus heb je nog tips voor hem: laat het gerust weten op de Facebook pagina van Oma Dée.

Save

Save

Copyright © 2025 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in