• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

Oma Dée

Échte sambals van Oma Dée

  • Nóg meer smaken
    • Échte Oelek!
    • Hete Badjak
    • Duivels Pedis
    • Sambal Tempeh
    • Sambal Peteh
    • Sambal Taotjo
    • Sambal Asem
    • Sambal Citroen
    • Sambal Kencur
    • Sambal Dayak
    • Sambal Kokos
    • Smokey Brandal: onze Berend als inspirator
  • Onze Boemboes
    • Boemboe Rendang
    • Boemboe Ajam Oma
    • Boemboe Goreng
  • Nóg lekkerder
    • Top Tien Combi’s
    • Bij rijstmaaltijden
    • Bij sushi
    • Bij pasta’s
    • Bij de borrel
    • Een boterham
    • Bij vis
  • Nóg gezonder
    • Echte sambal heeft geen zout nodig!
    • Houdbaarheid & conservering
    • Gezonde conserveer
    • Gezonde planeet
    • Duurzame teelt
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Over Ons
    • Onze Oma Dée
    • Sambal Chef Karl
    • Kleinzoon Peter
    • Nieuw product? Oma helpt!
    • Family Tree
    • Onze vrienden
  • Private label
    • Bedrijven of events: private label!
    • Bedrijfsrestaurant nóg gezonder
    • Nieuw product? Oma helpt!
  • Winkels en bestellen
    • Online bestellen
    • Waar te koop?
    • Winkel in het zonnetje
  • Contact

Boemboe Ajam Oma

Ah, dat moment in een Indische toko waar je oog in oog staat met al die heerlijke gerechten achter het glas. Je weet wel, een Ajam Pedis hier, een Ajam Kediri daar, of een Ajam Rica Rica die naar je knipoogt…..

In elke toko, of in elke keuken van een zelfbenoemde keukenprins(es), vind je wel een eigen twist op zo’n Indonesisch kipgerecht.
Oma Dée, die wist er ook wel raad mee. Wij hebben haar recept een beetje opgepimpt en daarmee een super boemboe voor een Indisch kipgerecht ontworpen. En zoals dat gaat met alles van Oma: het maakt werkelijk álles lekkerder!

Kipfilet, een vega kipvervanger, alles kan met deze boemboe. Het is sowieso al vega, dus leef je uit! Of doe eens gek en gooi deze boemboe door je favoriete wokgroenten.
Geloof me, je verrast niet alleen jezelf…

Anders dan bij de Rendang, is het verhaal achter dit gerecht iets minder cultureel ingebed, behalve dat iedere streek in Indonesië wel een variant heeft van de standaard Ajam Pedis, wat hete kip betekent.
Zo ook het recept van Oma: door het gebruik van limoenblad, citroengras én habanero peper is deze variant best pittig, maar smaakt het toch iets frisser.

Bereiding
– Marineer 400 gram kipfilet blokjes in een potje boemboe Ayam Oma
– Bak dit mengsel in je favoriete pan tot die lekker gaar is.
– Wil je meer saus, vul het lege potje met water of kokosmelk, schud het om en voeg toe aan de pan
– Laat het 30 tot 40 minuutjes pruttelen tot de saus is ingedikt en schep het af en toe voorzichtig om.
Tip
Wil je het gerecht nóg pittiger maken, voeg er dan wat fijn gesneden rode pepers, rawit of wat sambal van oma aan toe tijdens het pruttel proces……

Wil je gelijk een heel feestmaal maken, klik dan hier voor het gehele boemboe pakket.
Verwacht je een grotere menigte waar je voor wilt koken, klik dan op deze link 🙂

Copyright © 2025 · Wellness Pro on Genesis Framework · WordPress · Log in